بیمه آسانسور میتواند در حوادث مختلف هزینههای جبران خسارت را تحت پوشش قرار دهد. بیمه مسئولیت مدنی آسانسور خسارتهایی مانند فوت، از دست رفتن عضو و هر حادثه جانی یا مالی را میتواند پوشش دهد اما شرایط و ضوابطی وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد. در این مقاله میخواهیم بیمه آسانسور را به شما کامل توضیح دهیم تا تمامی اطلاعات لازم در مورد این بیمه را کسب کنید.
بیمه مسئولیت چیست؟
مسئولیت مدنی را می توان تعهدی دانست که اشخاص حقیق یا حقوقی باید خسارتهایی که عامل آنها بوده اند، چه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، باید خسارتهای وارده را جبران کنند و بیمه میتواند در این مواقع به این اشخاص کمک بسیار خوبی کند. بیمه آسانسور نیز یکی از این بیمههای مسئولیت میباشد.
اهداف بیمه آسانسور
یکی از وسایل و تجهیزاتی که این روزها در انواع ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی وجود دارد، آسانسور میباشد. تمامی هزینههای تعمیر و سرویس آسانسورها به عهده صاحبان خانه است اما باید به این نکته توجه داشت که حوادث احتمالیای نیز وجود دارد که باید به آنها دقت کرد. این حوادث میتواند خسارتهای جانی و مالی را به وجود بیاورد. به همین منظور بیمه آسانسور یا بیمه مسئولیت مدنی نگهداری آسانسور میتواند تمامی این خسارتها را پوشش دهد.
وظایف مالکان ساختمانها برای جلوگیری از خسارتها
همانطور که گفته شد، آسانسورها میتوانند خسارتهای جانی و مالیای را به وجود بیاورند که تمامی مسئولیت آن به عهده مالک ساختمان خواهد بود. پس قبل از نصب هر آسانسور، باید از شرکتهای نصب کنندهای استفاده کنند که تمامی استانداردهای لازم را داشته باشد(در غیر این صورت بیمه امکان پذیر نیست)، سرویس، و تعمیر و نگهداری آسانسور دقیق و سر وقت انجام شود و در آخر از بیمه آسانسور استفاده کنند تا در صورت بروز حادثه بیمه خسارتها را تحت پوشش قرار دهد.
خسارتهای تحت پوشش بیمه آسانسور
در کل سه دسته حادثه و خسارت وجود دارد که تمامی خسارتهای آن را بیمه پوشش میدهد:
- هزینههای پزشکی
- نقص عضو افراد
- فوت افراد
- خسارتهای مالی به آسانسورهای باربر
بیمه آسانسور دارای الزامات قانونی خاصی نمیباشد و کاملا به صورت اختیاری توسط مالکین ساختمانها تهیه میشود. همچنین لازم به ذکر است که این بیمه نامه خسارتهای وارده به خارج از کابین آسانسور را پوشش نمیدهد که این موضوعات توسط کاشناس حادثه مورد بررسی قرار داده میشود.
در بخش بعدی حداکثر تعهد بیمه برای پرداخت هزینهها را به شما توضیح میدهیم.
حداکثر تعهد بیمه برای هزینههای پزشکی
به ازای هر شخص، تنها مضربی صحیح از حداکثر مقدار تعهد بیمه، توسط بیمه پرداخت میشود. برای متوجه شدن بهتر به مثال زیر توجه کنید:
اگر فرض کنیم حداکثر میزان قابل پوشش شرکت بیمه ۳۰ میلیون باشد، به ازای هر شخص بیمه تنها میتواند تا ۳۰ میلیون در کل هزینه پرداخت کند. یعنی اگر ۳ نفر در زمان اعتبار مدت بیمه آسیب ببینند، به ازای هر شخص شرکت بیمه ۱۰ میلیون تومان پرداخت میکند. اگر ۶ نفر آسیب ببینند، به ازای هر شخص ۵ میلیون تومان پرداخت میشود.
حداکثر تعهد بیمه برای فوت و نقص عضو
در این مورد، شخص باید دیه شخص را کامل پرداخت کند. به همین منظور بیمه آسانسور میتواند در پرداخت دیه کمک کند. پرداخت دیه توسط شرکت بیمه نیز مضرب صحیحی از دیه در ماه حرام است.
نحوه محاسبه حق بیمه
حق بیمه آسانسور، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه برخی از آنها را برای شما بازگو خواهیم کرد:
- ظرفیت آسانسور
- میزان تعهد به فوت و نقص عضو افراد
- حداکثر هزینههای پزشکی تحت پوشش
- سن آسانسور (هر چه سن آسانسور بیشتر باشد، ریسک حادثه بالاتر خواهد بود)
- تعداد طبقاتی که آسانسور در آنها توقف میکند (بیش از ۱۵ طبقه، ۱۵ درصد افزایش حق بیمه دارد)
پس با توجه به این شرایط حق بیمه برای مالک مشخص میشود که در ادامه شرایط پرداخت آن را به شما توضیح خواهیم داد.
شرایط و تسهیلات بیمه آسانسور
در این جا میخواهیم در مورد حق بیمه آسانسور به شما توضیحات کوتاهی بدهیم. در کل سه روش برای پرداخت حق بیمه وجود دارد:
- واریز توسط فیش بانکی
- به صورت اقساط (۳۰ تا ۴۰ درصد حق بیمه به صورت نقدی و باقی آن تا سه قسط) پرداخت میشود. برای هر قسط نیز باید شخص چک ارائه دهد.
- دادن چک برای کل حق بیمه
این امکان نیز وجود دارد که هر شرکت بیمه شرایط مختلفی را در اختیار افراد قرار دهد. شما بیمه آسانسور خود را نیز میتوانید بعد از اطمینان خاطر کامل نسبت به آسانسور ساختمان، فسخ کنید و حق بیمههای باقی مانده برگشت داده میشود.
مشخصات مورد نیاز برای بیمه آسانسور
یکی سری از مشخصات در قسمتهای قبلی گفته شد اما مشخصات کامل بدین صورت است:
- نوع درب کابین وطبقات
- نوع موتور
- انواع اجزا آسانسور (تابلو فرمان دهنده، سال نصب آن، نوع ترمز)
- تعداد طبقات
- ظرفیت آسانسور
- نوع کاربری آن (آسانسور حمل کننده انسان، حمل بار، مشترک نفر و بار)
- نوع کاربری ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی)
نوع دیگر بیمه آسانسور
بیمه مسئولیت مدنی نگهداری از آسانسورها برای شرکتهای نصب کننده آسانسور، یکی دیگر از انواع بیمههای آسانسور است. در این بیمه نامه شرکتهای نصب کننده و نگهداری آسانسور اگر در زمانی که حادثه ای رخ میدهد مقصر باشند، موظف هستند تا جبران خسارت را انجام دهند به همین منظور میتوانند از این بیمه استفاده کنند تا خسارتهای وارده را شرکت بیمه تحت پوشش دهد.
افراد مسئول حادثه آسانسور
در کل ۵ دسته از افراد در حوادث آسانسور مقصر شناخته میشوند که جبران این خسارت به عهده آنها خواهد بود. (البته این خسارت باید کارشناسی شود تا مقصر اصلی شناسایی شود) این ۵ دسته عبارتند از:
- سازنده آسانسور و قطعات
- شرکت تایید کننده استاندارد آسانسور
- شرکت های سرویس و نگهداری (شرکتهایی که ماهانه سرویس آسانسور را انجام میدهند)
- مالکین ساختمان
- شخص استفاده کننده از آسانسورها (در برخی موارد شخص استفاده کننده به دلیل ایجاد نقص فنی مقصر شناخته میشود)
در آخر، اگر قصد دارید تا بیمه آسانسور تهیه کنید، حتما باید تمامی شرایط لازم را در نظر داشته باشید و بهترین کار برای جبران خسارتهای حوادث ممکن، میتوانید به راحتی از شرکتهای بیمه کمک بگیرید تا جبران خسارتها را پوشش دهد.
دیدگاهتان را بنویسید