تاریخ امروز:۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

هزینه های ویزیت و دارو در بیمه درمان تکمیلی

Rate this post

سقف تعهدات بیمه درمان تکمیلی در انواع مختلف:

انتخاب بیمه درمان تکمیلی یکی از برترین و مهم ترین اقدامات جهت حفظ سلامتی فردی در آینده می باشد. به عبارت دیگر خرید این نوع بیمه درمان یکی از برترین قدم ها در سرمایه گذاری آینده می باشد. چرا که سلامتی فردی را تضمین می کند. این نوع بیمه دارای سقف تعهدات مختلف و متنوع می باشد. از طرف دیگر می توان گفت سقف تعهدات این نوع بیمه درمانی در هر یک از انواع مختلف آن گسترده و متفاوت است. معمولا این نوع بیمه درمانی در سه نوع خانوادگی، فردی و گروهی وجود دارد که هر یک از آن ها دارای تعهدات و شرایط خاصی هستند.

 انواع مختلف این بیمه عبارت اند از:

  • بیمه درمان تکمیلی گروهی: معمولاً این نوع بیمه درمانی را شرکت ها، سازمان، اداره و مراکز برای کارمندان خود در نظر می گیرند. به عنوان مثال افرادی که در یک شرکت، اداره و یا سازمان به عنوان کارمند کار می کنند و از بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند، می توانند حق انتخاب بیمه درمان تکمیلی را داشته باشند. بنابراین برای داشتن این نوع بیمه و خرید آن می بایستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی همان سازمان و شرکت باشند. همچنین شماره سازمانی‌شان با شماره دفترچه بیمه آن ها یکی باشد. علاوه بر این، آن ها می‌ توانند اعضای درجه یک خانواده خود مانند پدر، مادر، همسر و فرزند را تحت پوشش این بیمه قرار دهند. بنابراین افراد می ‌توانند از زمان تولد تا زمان ۶۰ سالگی تحت پوشش این بیمه درمانی باشند و از خدمات رسانی آن به خوبی بهره مند شوند. سقف تعهدات و حق بیمه هر یک از افراد به طور سالانه در این نوع بیمه درمانی ۵۰۰ هزار تومان می باشد.
  • بیمه درمان تکمیلی خانوادگی: بیمه تکمیلی خانوادگی نوع دیگری از بیمه های درمان تکمیلی می باشد. در این نوع بیمه افراد می ‌توانند بدون برخورداری از بیمه تامین اجتماعی با پرداخت حق بیمه به صورت جداگانه، تمامی اعضای خانواده خود را بیمه کنند و از خدمات رسانی بیمه تکمیلی به خوبی بهره مند شوند. در نتیجه یکی از مهم ترین مزایای این نوع بیمه مهم نبودن تعداد افراد متقاضی می باشد. سقف تعهدات و حق بیمه هر یک از افراد در این نوع بیمه سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.
  • بیمه درمان تکمیلی فردی: اخیراً برخی از شرکت و سازمان ها اقداماتی را جهت بیمه درمان تکمیلی انفرادی انجام داده اند. در این بیمه پوشش های کامل در اختیار بیمه گذار قرار می گیرد. همچنین یکی از برترین مزایا و ویژگی های این نوع بیمه این است که برخی از شرکت ها مانند بیمه آسماری نیاز به بیمه پایه برای خرید این بیمه ندارند. حق بیمه و سقف تعهدات هر فرد به طور سالانه در این نوع بیمه درمانی ۱۳۰ هزار تومان است.

بیمه درمان تکمیلی به چه پزشکی تعلق می گیرد؟

همان طور که می دانیم این بیمه درمان با برخی از پزشکان طرف قرارداد دارد. به عبارت دیگر می توان گفت تمامی پزشکان با بیمه تکمیلی قرارداد ندارند. به عنوان مثال بیمه درمان تکمیلی به ماما و افرادی از این قبیل تعلق نمی گیرد. علاوه بر این بسیاری از دکتر های خصوصی و فوق تخصص نیز با این نوع بیمه قراردادی ندارند. اما می ‌توان گفت دکتر عمومی و داخلی و برخی از دکتر های متخصص که شرکت های بیمه آن ها را معرفی می کنند، طرف قرارداد این بیمه هستند. لذا افراد برای مراجعه به دکتر های داخلی و عمومی می توانند از تعهدات بیمه خود بهره مند شوند.

 سقف تعهدات این بیمه برای مراجعه به هر یک از پزشکان متفاوت و متغیر است. از طرف دیگر می توان گفت هزینه ویزیت، دارو و درمان با توجه به پزشکان عمومی، داخلی و…… مختلف می باشد. سقف تعهدات سالانه جراحی های مختلف از جمله جراحی های فک و صورت، زایمان و….. توسط پزشکان و جراحان عمومی ۳ میلیون  می باشد. اما جراحی های فوق تخصصی مانند جراحی قلب، پیوند مغز استخوان، جراحی سرطان که توسط پزشکان متخصص و یا فوق تخصص انجام می شود، ۶ میلیون است. جبران هزینه دارو و درمان نیز با توجه به مراجعه افراد به پزشکان مختلف متفاوت است. به عنوان مثال هزینه ویزیت، دارو و درمان توسط پزشکان عمومی و داخلی نسبت به پزشکان متخصص کمتر خواهد بود. اما سقف تعهداتی که این بیمه برای افراد در نظر گرفته است. بسیار مناسب و مفید می باشد.

بررسی سقف تعهدات و طرح های بیمه درمان تکمیلی:

سقف تعهدات هریک از انواع مختلف بیمه بر اساس طرح های مختلف در نظر گرفته شده اند. بنابراین هزینه درمان و پوشش های این بیمه با توجه به انواع مختلف بیمه درمان  و طرح هایی که در نظر گرفته است عبارت اند از:

  • طرح امید:

 در این طرح سقف تعهدات هزینه زایمان طبیعی و سزارین ۷ میلیون تومان می باشد. همچنین سقف تعهدات جبران بیماری‌ های ناباروری و عمل های جراحی مربوط به ناباروری هفت میلیون است. جبران هزینه های مربوط به سونوگرافی، سی تی اسکن و انواع مختلف آن، ماموگرافی، گچ گرفتگی، عمل های سرپایی، کشیدن بخیه و….. نیز برای هر یک از افراد بیمه شده در سال، یک میلیون و پانصد می باشد. علاوه بر این در این طرح هزینه انتقال بیمار با آمبولانس با توجه به انتقال داخل شهری و بین شهری در نظر گرفته شده است. اما می‌ توان گفت سقف تعهدات سالانه آن برای انتقال بیماران در داخل شهر ۲۰۰ هزار تومان و بین شهر تا ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. این نوع تعهدات با توجه به انواع مختلف بیمه تکمیلی که بیان کردیم، متفاوت است. چرا که در هر یک از انواع بیمه تعداد افراد مختلف هستند. به عنوان مثال در بیمه انفرادی یک فرد بیمه می شود و در بیمه تکمیلی خانواده اعضای خانواده بیمه می شوند. لذا سقف تعهدات برای هر یک از آن ها به طور جداگانه در نظر گرفته می شود. پس سقف تعهدات در انواع بیمه ها متفاوت است.

  • طرح آرامش :

در این طرح سقف تعهدات سالانه زایمان طبیعی و سزارین ده میلیون تومان می باشد. علاوه بر این هزینه های مربوط به جراحی های ناباروری و نا هنجاری های جنین نیز ده میلیون است. جبران هزینه های مربوط به سونوگرافی، ماموگرافی، انواع سی تی اسکن، ام آر آی و…… یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می باشد. هزینه گفتار درمانی، توانبخشی، تست غربالگری، تست ورزش و…..، هشت میلیون، جراحی چشم ها، بیماری عیوب انکساری، نزدیک بینی و دوربینی ۶ میلیون، جبران هزینه خرید عینک و لنز طبی ۱ میلیون،  ویزیت، دارو و پرداخت هزینه های مربوط به آن ۷۰۰ هزار تومن و هزینه آمبولانس با توجه به انتقال بیمار در داخل شهر یا بین شهر از ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

  • طرح رفاه:

سقف تعهدات سالانه این طرح جهت بیماری های چشم از جمله عیوب انکساری و جراحی های آن ۷ میلیون، خرید سمعک و لنز طبی و عینک ۷۰۰ هزار تومان، جبران هزینه ویزیت و دارو، دکتر داخلی و دکتر عمومی یک میلیون می باشد.

بیمه درمان تکمیلی

پوشش های بیمه درمان تکمیلی:

 هر یک از شرکت های بیمه، پوشش و خدمات مختلف و متنوعی را در اختیار افراد قرار می دهند. به عنوان مثال برخی از شرکت ها تمامی پوشش های خود را به افراد و متقاضیان ارائه می‌ دهند. اما برخی دیگر از شرکت ها بخشی از پوشش ها را به عنوان پوشش اصلی و بخش دیگر را در اختیار متقاضیان قرار می دهند. بنابراین افراد و متقاضیان می بایستی حق بیمه بیشتری به این شرکت ها پرداخت کنند. اما به طور کلی می‌ توان گفت برخی از پوشش هایی که تمامی شرکت های بیمه به افراد و متقاضیان ارائه می ‌دهند مشابه و یکسان هستند: پوشش هایی نظیر دارو، هزینه دکتر، هزینه ویزیت و….

 اما از دیگر پوشش های بیمه درمان تکمیلی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. هزینه بستری بیماران در بیمارستان،
  2. خدمات رسانی جهت درمان بیماری قلب، جراحی های عمومی و شیمی درمانی
  3. هزینه عمل های سرپایی
  4. هزینه خدمات آزمایشگاهی
  5. هزینه و قیمت آمبولانس
  6. هزینه دارو، دکتر، ویزیت و خدماتی که نیاز به بستری شدن ندارد.
  7. هزینه درمان ناباروری و نازایی
  8. هزینه خرید عینک و بیماری های مختلف چشم از جمله عیوب انکساری
  9. هزینه جراحی های مهم و مختلف توسط دکتر داخلی و دکتر عمومی و…..

علاوه بر این، هزینه های دیگر نیز در بیمه درمان تکمیلی وجود دارد. این هزینه‌ها همان هزینه های پاراکلینیکی هستند که در دو نوع یا گروه وجود دارند. به عنوان مثال هزینه های مربوط به پاراکلینیکی نوع اول که شامل هزینه سونوگرافی، ماموگرافی، اسکن، نوار و انواع آندوسکوپی، ام آر آی و….. می باشد. هزینه های پاراکلینیکی نوع دوم هم شامل هزینه نوار مغز، هزینه تست ورزش و بینایی سنجی، تست تنفسی، نوار مثانه و…… است.

حق بیمه تکمیلی:

با توجه به مطالبی که در ابتدای متن بیان کردیم، انتخاب و خرید این نوع بیمه درمانی دارای هزینه متفاوت و متغیر می باشد. به عبارت دیگر هر یک از شرکت های این نوع بیمه درمانی، هزینه های مختلفی را برای این بیمه در نظر گرفته اند.

 بنابراین از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در هزینه خرید بیمه درمان تکمیلی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • میزان تعهداتی که هر طرح و بیمه ارائه می دهد: می دانیم که هر یک از شرکت و بازارهای بیمه پوشش های مختلفی را برای افراد و متقاضیان بیمه گذار در نظر گرفته اند. به همین منظور هرچه تعداد پوشش های شرکت ها بیشتر باشد، حق خرید این نوع بیمه بیشتر خواهد بود و بالعکس.
  • تعداد افراد و متقاضیان بیمه تکمیلی گروهی: اگرچه این نوع بیمه تکمیلی دارای شرایط و قوانین و مقررات خاصی است، اما می توان گفت هرچه تعداد افراد و متقاضیان این بیمه بیشتر باشد، حق خرید و انتخاب آن کمتر خواهد بود.
  • شرایط سنی افراد و متقاضیان این نوع بیمه درمانی: همان طور که می دانیم هر یک از انواع مختلف این بیمه درمانی دارای شرایط سنی مختلفی برای بیمه گذاران می باشند. به عنوان مثال شرایط سنی افراد و متقاضیان در بیمه تکمیلی فردی از بدو تولد تا شصت سالگی می باشد. همچنین در بیمه تکمیلی گروهی و سازمان هایی که تعداد آن ها از هزار نفر کمتر است، افراد بالای ۶۰ سال حق پرداخت بیمه بیشتری دارند.

پس با توجه به مواردی که بیان کردیم، می توان گفت هر یک از انواع مختلف بیمه های درمان تکمیلی  دارای شرایط و قوانین مربوط به خود هستند. همچنین حق انتخاب و خرید آن ها با توجه به عوامل مختلفی تعیین و مشخص می شود. لذا افراد می توانند با کارشناسان و راهنمایان شرکت و بازارهای بیمه جهت آشنایی از قوانین و مقررات آن ها و حق بیمه درمان تکمیلی در ارتباط باشند. سپس از خدمات ‌رسانی و راهنمایی آن ها به خوبی بهره مند شوند.

پوشش ویزیت، دارو و درمان در بیمه تکمیلی:

بیمه درمان تکمیلی دارای پوشش های بسیاری است. اما یکی از برترین و اصلی ترین پوشش های آن، پوشش ویزیت، درمان و دارو می باشد. به عبارت دیگر می توان گفت اکثر افرادی که این نوع بیمه تکمیلی را انتخاب می کنند، به دلیل وجود پوشش ویزیت، دارو و درمان می باشد. علاوه بر این به گفته شرکت های بیمه تکمیلی یکی از پوشش هایی که استفاده گسترده و بسیاری در این نوع بیمه دارد، پوشش ویزیت و دارو است. در نتیجه می توان گفت این نوع پوشش هزینه های زیر را شامل می شود:

هزینه ویزیت پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص

هزینه دارو براساس فهرست داروهایی که در کشور مجاز هستند

خدمات اورژانس در موارد غیر بستری

انواع تزریق و سرم، آمپول و……

بهترین  بیمه درمان تکمیلی:

یکی از مهم ترین نکات هنگام انتخاب بیمه درمان تکمیلی، استعلام از قیمت و هزینه آن از سازمان و شرکت های بیمه می باشد. به عبارت دیگر افراد بهتر است پیش از هر چیز از شرکت ها و سازمان های ارائه دهنده این نوع بیمه درمانی استعلام قیمت بگیرند. همچنین شرایط و قوانین و مقررات آن ها را بررسی کنند. سپس با اطمینان کامل خرید خود را انجام دهند. متقاضیان می توانند پس از مراجعه به نمایندگی های بیمه تکمیلی و دریافت راهنمایی از کارشناسان شرکت های بیمه، اقدامات لازم را جهت خرید بیمه مد نظر خود انجام دهند. اگرچه مراجعه به نمایندگی های این نوع بیمه و شرکت های بیمه تکمیلی هزینه بسیاری به دنبال دارد و سبب اتلاف وقت افراد می شود. اما می توان گفت امروزه روش های مختلفی برای خرید این نوع بیمه به وجود آمده است. یکی از پر طرفدار ترین روش ها، خرید آنلاین بیمه تکمیلی می باشد که این روش از طریق اینترنت در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

 از مهم ترین مزایا و ویژگی های این روش خرید بیمه تکمیلی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • صرفه جویی در وقت افراد و نیاز به وقت بسیار کم جهت خرید بیمه تکمیلی
  • پرداخت هزینه کمتر و مقرون به صرفه
  • آسان و ساده بودن این روش خرید و…..

علاوه بر این می توان گفت هدف بیمه کردن افراد از طریق اینترنت بهره مندی و انتخاب بهینه و مطمئن آن ها می ‌باشد.

 بنابراین سایت های مختلفی جهت خرید بیمه درمان تکمیلی وجود دارد که افراد می‌ توانند با مراجعه به آن ها، استعلام از قیمت بیمه و شرایط مختلف آن اقدام به خرید کنند.

اشتراک‌گذاری